Whales-whirling-painting

Kunst van Wieteke van haar website: https://design4awareness.com/website/

Op 23 april was Wieteke in Oslo waar ik haar ontmoet heb en ik aanwezig was bij een groepchannelsessie van haar met haar ET gids van de Yahyel.

De groepssessie was erg interessant om te ervaren, en na de tijd hebben we ook een boel gesproken. Ik heb Wieteke vervolgens gevraagd of ze wellicht een vraag en reflectie sessie wou doen over channelen voor op de website hier om zo mensen die ook interesse hebben in deze materie verder te informeren. Gelukkig leek Wieteke dit ook een goed idee en hierbij het resultaat.

Ik heb vijf vragen opgesteld voor Wieteke om te beginnen die ze heel uitgebreid heeft beantwoord. En we hebben er nog een zesde aan toegevoegd.

Hoe leg jij meestal uit wat channelen is aan iemand die nog volkomen onbekend is met dat begrip?

In dat geval verwijs ik naar meditatie en ‘een heel heldere ontvangst hebben van de intuïtie’, omdat dit in zekere zin op hetzelfde neerkomt. Iedereen is in staat te channelen en doet dat geregeld (als zij een ingeving hebben of hun ‘hart’ volgen) alleen de meesten van ons zijn zich hiervan niet bewust. Ik wil het ook niet iets groters of mysterieuzers maken dan dat het is, het is namelijk een volkomen natuurlijk fenomeen.

In deze tijd van ascention/awakening is het natuurlijk wel bijzonder dat we zoveel gemakkelijker multidimensionale connectie(s) kunnen maken dan voorheen. De verhoogde trilling van de aarde en van onszelf als mensen (of we dat nu doorhebben of niet) maakt dat tijd veel ‘ongrijpbaarder’ ‘aanvoelt’ – lucide dromen, krachtige boodschappen van ons lichaam (in reactie op onze leefstijl), en allerhande boodschappen vanuit ons onderbewuste, of zelfs vanuit andere dimensies, worden nu gemakkelijker door mensen opgepakt dan voorheen.

Wat mij opvalt is als ik er op die manier over begin, dat bijna iedereen zelf ook wel een ervaring heeft die daar bij aansluit. Bijna iedereen kent het gevoel van ‘in een tijdloosheid zitten’ wat bijvoorbeeld gebeurd als je verliefd bent (dus als je volledig in je hart zit), of wanneer je helemaal opgaat in een actie die directe verbinding heeft met je hart/je passie. Zoals schilderen of zingen voor sommige artistiekelingen, maar ook helemaal opgaan in een wetenschappelijk vraagstuk of biochemisch onderzoek voor mensen die meer met hun linker hersenhelft werken hoort daar gewoon bij.

6ea44b493ba703c41e58c2fca41f2e4dHet gave is dat dit ‘compleet in het nu zijn’ in wezen de meest toegankelijke channeling-staat is die we allemaal wel kennen, en dat maakt het meteen een stuk begrijpelijker voor mensen. Op dat moment werken je hersenen op een andere golflengte (Gamma) waarin je heel ontvankelijk bent voor ‘goede ingevingen’ en waarin de rationele mind/ego-persona-structuur niets blokkeert. Dit is een ontspannen staat, en the best place to be, to ‘think out of the box’, zeg maar 😉

De channeling-staat waarin je direct verbaal of non-verbaal contact maakt met een wezen uit een andere dimensie (die gelijktijdig ook een stuk is van je eigen Hogere Zelf of “Oversoul” – anders zou je er überhaupt geen contact mee kunnen maken) wordt voor de meesten wel nog als iets anders ervaren dan je ‘eigen’ intuïtie-boodschappen ‘downloaden’ zeg maar. Dat komt omdat zo’n wezens-energie zich kenbaar kan maken als anders dan jij – en tegelijk een deel van jou – zodat je ‘samen’ kunt opereren zeg maar. Dit is iets waar we als mensheid steeds meer achter komen (dat dit kan). Je moet even voorbij de paradox – maar wie eenmaal een dergelijk contact gehad heeft zal deze uitleg zeker begrijpen. Hoe dan ook, komt de beschrijving van het “totale-hier-en-nu-bliss-gevoel” (ook bekend uit meditatie) doorgaans dichtbij genoeg om mensen iig een indruk te geven van via welk pad die diepere connectie, met dat andere deel van de multidimensionale Zelf, gemaakt wordt.

Wanneer en hoe kwam jezelf voor het eerst in contact met channelen?

In 2009 ontdekte ik voor het eerst de werken van Jane Roberts, “Seth spreekt”. Dat was voor mij de eerste keer dat ik bekend raakte met het idee dat een mens zo’n hoge frequentie informatie verbaal kon doorgeven. Natuurlijk had ik als kind al zgn mediums op tv gezien die met overledenen spraken etc, echter somehow trok dat me gewoon niet en zag ik dat ook niet als channelen, tenminste niet zoals ik nu naar channelen kijk. Al was dat het natuurlijk technisch gesproken wel, alleen met een andere dimensie dan die van de Interstellar connecties waar ik mij zo toe aangetrokken voelde. Dat ik zelf al jaren onbewust channelde begon toen pas tot mij door te dringen – dit is ook waarom ik tijdens het lezen van haar boek “Seth spreekt” geregeld in tranen uitbarstte – simpelweg omdat ik de frequentie herkende en hem recht in mijn hart kon toelaten (of andersom; alsof hij vanuit mijn hart met mij sprak) – alsof ik de verloren familie terugvond waar ik altijd naar verlangd had. Het was heel emotioneel en diepgaand voor mij. De informatie zelf was ontzettend herkenbaar – en voelde helemaal als thuiskomen. Vrij van angst en dogma’s. Veel van de concepten die Seth deelt had ik zelf al eerder gehad in ‘download-dromen’ en op mijn eigen astral reizen, dus ik had geen enkele moeite met erdoorheen lezen en het meteen te bevatten. Wat dat betreft was het boek meer een film voor mij dan een boek omdat alles zich meteen vertaalde naar de beeldconcepten die ik er ‘al’ bij had 🙂 Zo ook met vrij complexe quantum Fysica (al heb ik totaal geen achtergrond in wetenschappelijk onderwijs) en de complexere concepten die Bashar uitlegt (Een interstellar being van de Sassani, gechannelt door Darryl Anka).

The-Channeller

Bron: https://design4awareness.com/website/art/

Ik ontdekte Bashar ‘bij toeval’ via youtube vlak na het uitlezen van Seth. Dat was nog een schepje bovenop het geheel, want daardoor leerde ik dus dat er mensen waren die dit nog actief deden. Jane Roberts was al overleden toen ik haar boek ontdekte. Desondanks had ik jarenlang daarna nog altijd geen idee dat ik zelf bewust zou kunnen vocal channelen (verbaal channelen). Dit was ook geen wens van mij. Ik voelde me al ZO gezegend met de downloads die toch vanzelf maar bleven komen voor in mijn schrijfsels (poëzie met name) en om te gebruiken in mijn kunst.

En daar zat voor mij de crux, ik had dit ‘open contract’ met mijn gids, begrijp ik nu- juist om te leren naar voren te stappen en zelf te gaan spreken. Dat dit lange tijd geen wens van me was, was omdat ik er gewoon nog niet klaar voor was. Ik was onzeker en verlegen en hield de informatie voor mezelf of gebruikte het in een omweg zonder te vertellen aan anderen waar het (in mijn ervaring) vandaan kwam. Nu zijn al die dingen me duidelijk geworden en ben ik voorbij de angsten en onzekerheden van toen. Ik voel me ontzettend gezegend met de manier waarop ik nu mag samenwerken met mijn gidsen en met alles wat ik er nog van mag (gaan) leren.

Wanneer realiseerde je je dat je wellicht zelf ook wilde leren channelen, en hoe heb je dat vervolgens aangepakt?

Zoals gezegd, heb ik de ‘wens’ om te ‘leren channelen’ dus simpelweg nooit gehad haha! Iedere channelaar heeft een ander verhaal en in mijn verhaal was dit letterlijk een “van de ene op de andere dag revelation“. Ik begon de aanwezigheid van mijn gids steeds nadrukkelijker te voelen in meditaties, tot op het punt dat ik van de rondrazende ‘chi’ in mijn systeem zowat niet meer stil kon zitten, ik kon steeds precies voelen ‘waar’ hij om mij heen stond. Toen besloot ik zelf het ‘gesprek’ te openen en vroeg in gedachten wie ben jij? Er kwam direct een onontkoombaar antwoord in mijn hoofd en hij liet me weten waar hij vandaan kwam door de naam van zijn soort te noemen: Yahyel. Ik hoorde deze naam/ dit woord en zag het gelijktijdig groot uitgespeld voor me op het zwarte scherm van mijn gesloten ogen. Omdat mijn verwarring over de naam/het woord me onduidelijk was besloot ik het niemand te vertellen behalve 1 vriend die toen al in de ET-channelling zat, maar ik liet de naam achterwege en zei gewoon dat ik wist dat er ‘een ET’ bij me ‘langs’ was geweest tijdens de meditatie en dat dat heel mooi was ;). Het was super liefdevol en hele positieve energie, en daar liet ik het vervolgens bij. Zo ben ik dus in wezen jarenlang met hun aanwezigheid omgegaan haha!

67e1f71e564005b7818ea1f68820c497Een maand later kwam ik bij een andere ET-channelaar (nu een close friend en collega: Jacqueline van Beyond Medicine) omdat ik graag van een vergroeiing in mijn rug af wilde en gehoord had dat met ET-healing veel zaken aangepakt kunnen worden waar onze artsen geen antwoord op hebben. Mij is ook altijd verteld dat je met scoliose moet leren leven, en ik heb dat nooit willen geloven. Na het lezen van succesverhalen in de behandeling van (o.a.) scoliose middels ET-healing (in het boek van Adrian Dvir “x3, healing entities and aliens) kwam ik dus bij haar terecht. Een paar minuten nadat de sessie bij haar begon, veranderde ze ineens van onderwerp en zei; wacht even; er is hier iemand voor je, en zijn naam is Yahyel. Zij wist niets van de kennismaking in mijn meditatie een maand eerder. Yahyel (zoals ik hem een poosje bleef noemen voordat ik begreep dat dit toch echt gewoon zijn soortnaam was en niet zijn persoonlijke naam) koos ervoor opnieuw zijn ras door te geven aan Jacqueline als zijnde zijn ‘naam’ — ‘so that it would be obvious to me’ dat hij dezelfde was die mij in de meditatie had laten weten wie hij was. Yahyel (zo noem ik hem nu dus ook nog even in dit verhaal) sprak ‘door Jaqueline’ en liet mij weten dat ik klaar was, als ik wilde (dit is altijd een open uitnodiging) om met hem te gaan samenwerken op dezelfde wijze als Jaquenline dat deed met haar gids, inclusief de medewerking van een medisch onderlegd ‘healing-team’ (re-alignment fascilitators) van verschillende ET-beings. Dit is de super short cut version van dit verhaal – voor meer info kun je beter op mijn blog kijken 😉 Voor mij is het alsof mijn hele levensverhaal in die ene sessie ineens op een knooppunt van synchronisaties aanlandde.

Ik had 3 dagen nodig om die eerste sessie te integreren, niet in de laatste plaats omdat ook fysiek van alles onmiddellijk begon the shiften in mij en omdat Yahyel heel dichtbij mij was en ik nog moest wennen aan zijn energie. Maar dat alles ging razend snel, alsof ik jarenlang mijn adem had moeten inhouden en iemand me ineens boven water had getrokken – zo voelde het! Na 3 weken gaf ik de eerste proef-sessies op geïnteresseerde vrienden en cliënten (ik werkte inmiddels als creative new-paradigm life-coach met een eigen praktijk waarin ik in wezen toch al veel gebruik maakte van de informatie die ik mijn hele leven al van deze gidsen doorgekregen had, meestal via dromen en lucide downloads). Ik ging als een speer door alle fases van woorden doorlaten, weten wat zuiver gechannelt is en wat niet, blokkades in mezelf herkennen en transformeren, meer shifts in mijn lijf en het leren mijn handen te gebruiken voor de healings/ re-alignments. Net als met het lezen van de boeken van Seth en het horen van de boodschappen van Bashar voelde dit als allemaal als thuiskomen.

Natuurlijk had ik ook mijn uitdagingen in het leren met deze krachtige energieën om te gaan, maar het contact was zo overduidelijk en zo super liefdevol dat ik er gewoon vol in gedoken ben. Ik kon gemakkelijk vragen stellen aan het team en communiceren met mijn gids (heldere beelden – krachtige taalverwoording, praktische tips voor mijn cliënten) dat ze mij er in wezen gewoon direct in begeleid hebben. Mijn opleiding kwam voor mij gewoon van de ET’s – really 😉 En die duurde al mijn hele leven, dat zie ik nu 🙂 In die zin heeft niemand mij ooit hoeven ‘leren’ channelen – ik hoefde me alleen maar over te geven aan het feit, dat ik het al kon. Zo voelt het echt voor mij. Mijn uitdagendste leerweg liep met name van A. er nooit over durven praten (ik had al ervaringen met de ET’s sinds mijn zeer vroege jeugd) – via B. ontdekken dat anderen dat wel doen (Seth/Bashar) – naar C. mezelf eraan over geven. Niet omdat ik dacht dat ik dat ‘wenste’, maar omdat mijn gids mij zelf kwam vertellen dat ik dit al kon en ik in hart en ziel voelde dat het waar was.

Hybrid being, deels mens deel ET. Bron: https://design4awareness.com/website/art/

Hybrid being, deels mens deel ET. Bron: https://design4awareness.com/website/art/

Nu kwam die aankondiging dus via Jaqueline, maar het voegde enorm toe voor mij, dat de Yahyel zichzelf al benoemd hadden aan mij persoonlijk, waarbij mijn gids ook nog eens gelijktijdig gebruik maakte van zijn energie om de herinnering in mij aan onze reeds levenslange samenwerking wakker te maken. Dit gebeurde in de sessie en in de dagen erna.

Je kunt je voorstellen dat mijn leven in een paar minuten even helemaal op zijn kop gezet leek (of juist eindelijk rechtop – vanuit mijn perspectief nu ;)) – en dat ik dus wat dagen nodig had om alles een plek te geven. Maar tot op de dag van vandaag ontdek ik synchronisaties die me laten weten dat dit mijn ‘zelf gekozen’ pad is, terwijl ik me daarvan gewoon nooit volledig bewust ben geweest. Later kwam er nog veel meer achtergrond informatie en ontdekte ik bijvoorbeeld ook dat 1 van de gidsen in het medisch team, een wezen is wat me nog herinner uit mijn jeugd :).

Ik hield het team van Beyond Medicine op de hoogte van mijn ontwikkelingen en faciliteerde na een maand of twee zelf een krachtige ET-healing voor Jacqueline, terwijl zij al ontvangend ‘mee-channelde’ om de kwaliteit van mijn werk te beoordelen. Zij gaf mij na afloop persoonlijk groen licht en sindsdien zien we elkaar als volwaardige collega’s op dezelfde magische ontdekkingsreis van het channelen met ET’s.

Iedereen van Beyond Medicine vond het zo gaaf dat ik in zo’n tempo dit pad bewandelde, dat ze me uitnodigden ‘mee te lopen’ met de eerste groep van hun toen helemaal vers opgestarte “6-maanden opleiding tot ET-healer (level 1)”, dit was een vrijblijvend aanbod. Ik nam het aan en heb erg genoten van het meekijken en -voelen op het leerpad van anderen (met dus wel een active channel-wens). Dit liet me vooral zien dat het pad van iedereen die contact maakt met andere dimensies totaal individueel is en dat (wens tot) ‘heling van het ZELF’ uiteindelijk de absolute gateway is voor meer contact met je gidsen (van welke dimensie dan ook).

De channeling-actie zelf kan er voor iedereen anders uitzien en is een doorlopend proces, bij mij ontwikkeld het zich nu o.a. ook naar het doen van groepssessies (vraag en antwoord) waarvoor ik inmiddels ook in het buitenland gevraagd wordt. Maar de 1-op-1 sessies is waar intussen mijn hele praktijk op draait vanwege de overweldigende reacties. Voor sommigen is het contact met hun gidsen simpelweg niet verbaal (er komen dan geen woorden) of draait het dus meer om eerst zelf-helen, en weer voor anderen zit het in muziek, beeldtaal of schrijven (zoals voor mij eerst jarenlang het geval was) of een andere vorm van expressie die vanzelf meer en meer multidimensionaal wordt 😉

Wanneer ben je zelf gaan channelen en hoe gebruik je het in je dagelijkse leven?

Ik maak nu een heel duidelijk onderscheid tussen bewust en onbewust channelen. Ik wist niet dat ik bewust kon channelen tot ik het steeds directere contact met mijn eigen gids begon te voelen. Ik kan nu- met terugwerkende kracht- incidenten zien in mijn leven waar Yahyel heel direct door mij heen stroomde wat zich uitte in beeldwerk of teksten (poëzie) waarvan ik zelf compleet ondersteboven kon zijn> tijdens het werken daaraan was ik bijna helemaal ‘weg’, tot op het duizelige af – de tijd stond stil en na afloop kreeg ik kippenvel of zelfs tranen in mijn ogen van het resultaat. Ik maakte impulsief talloze tekeningen van ET’s rond mijn 19e en zag wezens in mijn kamer (klaarwakker) die niet te verklaren waren met de rationele mind (van toen haha). Ik schreef een dagboek tussen mijn 10e en 33ste en veel van de dromen die ik genoteerd had onthullen welke informatie van mijn gidsen kwam en wat ‘van mij’. De droomstaat was voor mij heel anders dan voor de meesten en ik dacht soms dat ik twee levens tegelijk leefde, een droom kon mij dagenlang beïnvloeden.

e3a6569ae0e85a8ab5d8d61b00510f5cRond mijn 24ste dacht ik dat ik een draadje los had zitten omdat ik de wereld door zulke extreem andere glazen bekeek dan de meesten. Ik heb een uitvoerig blog geschreven (in het Engels) om mijn eigen verwerkingsverhaal van dat pad zo volledig mogelijk weer te geven en anderen uit te nodigen dat ook te durven doen. Omdat ik weet dat er met mij nog zoveel anderen zijn die een soortgelijk pad hebben bewandeld.

Het directe en dus ‘bewuste’ channelen begon voor mij na mijn contact met Jacqueline en het mezelf eraan overgeven – en ik liet mijn gidsen en de praktijkervaringen mij gewoon leiden (en doe dat in wezen nog steeds).

In dagelijks leven gebruik(te) ik het channelen door: 1. toen ik onbewust channelde liet ik mij erdoor inspireren zoals anderen door hun eigen intuïtie. Ik herkende het wel als liefdevolle begeleiding. Van kinds af aan was dat bewustzijn er – al kon ik het niet verklaren. Ik ben heel blij dat ik mezelf vertrouwt heb daarin. Na wat hulp rond mijn 24ste kon ik zien dat die informatie mij ook praktisch kon dienen, zelfs al zag ik het niet gereflecteerd in de maatschappij (wat voordien heel eenzaam voelde voor die oude versie van mij, maar waar ik heel veel van geleerd heb).

2. Nu ik ook bewust channel en dus doorgaans zelf die staat ‘in- en uit kan stappen’ gebruik ik het voor mezelf als meditatie en oplaadpunt (zij zijn een soort liefde-accu haha), het geeft me rust en helderheid. Je zorgen maken en channelen tegelijk kan (ik iig) niet, het is pure liefde. Het is mijn werk geworden en het inspireert anderen en zet hen weer aan tot diepe zelf-heling. Ik voel me soms gewoon een doorgeefluik van blissvibes 😉 Soms zijn er mensen met een groot verlangen en diepe wens tot meer zelfontwikkeling die hiermee in contact komen – en die kort daarna zelf beginnen te channelen of via mij in contact komen met hun eigen gidsen en dan ben ik zo blij voor ze! 😀

Maar bovenal; Ik ben thuisgekomen bij mezelf – meer dan ik me ooit had kunnen voorstellen – gewoon omdat ik dit puzzelstukje van mezelf (via mijn hogere zelf) nu bewust heb mogen terugvinden. Ook heeft het mijn (toch al onmetelijke haha) liefde voor de mensheid en onze moeder aarde nog meer verdiept en vergroot. Ik heb een eindeloos vertrouwen in de mens en in de toekomst. Ik begrijp op diep niveau dat we zelf (ieder voor zichzelf) onze wereld creëren en dat alles wat ik zie een reflectie is van mijzelf. Nu was ik al aangekomen in dit besef voordat mijn ‘directe contact’ met de Yayhel begon. Maar door te werken met onze star-brothers and -sisters kan ik met hen meekijken tijdens de sessies en dat is magischer dan ik ooit kan uitleggen. (ik droom nog van een videoscherm waarop de cliënt kan meekijken in mijn hoofd wat ik te zien krijg haha). Ik krijg de cliënt te zien door hun ogen en ieder individu is voor hen een absoluut magisch waanzinnig getalenteerd vat vol eindeloze potentie. Tegelijk vinden ze ons (en hoe wij denken) absoluut fascinerend en kijken ze met eindeloze compassie en ook veel humor naar ons. Dat maakt dat ik (nog) lichter (en tegelijk diepgaander) kan denken over het leven, meer in mijn kracht kan staan en andere mensen ten alle tijden van hun beste kant kan zien.

So basically I get to see both sides of the coin -all-the-time. Dat is een automatisme geworden en wow wat hou ik van leren van het leven en steeds opnieuw weer andere stukken van mezelf integreren. Er is totaal geen ‘drama’ meer (zonder oordeel over dat idee an sich, want daar kun je ook veel van leren natuurlijk). Ik ga steeds meer luisteren en denken zoals zij dat doen, en dat voelt als de complete ik. En dat klopt gewoon – want wij zijn 1 , en alles komt uiteindelijk uit onvoorwaardelijke liefde, dat is waarom het zo natuurlijk voelt ‘die kant op te bewegen’ in mijn ‘denken, doen en laten’ 🙂

Met wie of wat verbindt je jezelf als je channelt?

Met mezelf – mijn hoger zelf – met mijn gids van de Yahyel – en met Al Wat Is – en ook met het hoger zelf van de ander (vraagsteller of cliënt) via de Yahyel, wanneer we sessies doen 🙂

Artist: Wieteke Koolhof

Artist: Wieteke Koolhof

Ik doe dat door een korte meditatie naar het hart. Ik grond mezelf altijd eerst in het hart van moeder aarde- met liefde, en dan reik ik uit naar de de zon en het sterrenstelsel dat ons omhult – en dan laat ik dat allemaal weer samenvloeien in mijn hart. Ik doe dit ook met mijn cliënten in een geleide meditatie – of ik nu een groepssessie doe of met mensen 1 op 1 werk. Dit is essentieel voor mij. Ik werk compleet vanuit het hartchakra wanneer ik channel.

Tijdens die meditatie maakt mijn gids full body-contact met mij – ik voel dat heel duidelijk gebeuren, het geeft o.a. wat fysieke reacties in mijn rechter-hersenhelft/ruggengraat en zakt dan dieper in mijn lijf. Gevoelsmatig lijkt het alsof ik een beetje ‘links achter mezelf’ sta. Toch ben ik er bewust bij en zou ik er meteen weer uit kunnen komen indien gewenst. Maar als ik me er helemaal aan overgeef kan er bij wijze van spreken spontaan een bord op de grond kapot vallen en dan zou ik waarschijnlijk nog niet eens knipperen haha – niets verstoort mijn innerlijke rust en de vrede die ik voel wanneer ik in die staat ben. Mijn non-stop-channel tijdslimiet zit op dit moment tegen een uur,dan kan ik beter even een pauze houden, anders is lichte hoofdpijn mogelijk het gevolg.

Het is zodra ik ga channelen net of mijn ‘ratio’ vanzelf op ‘totale overgave’ wordt gezet (haha) zodat mijn gids het taalgebied even kan ‘lenen’. Er wordt dus niets ‘overgenomen tegen mijn zin’ dat is absoluut niet het geval. Dit is een pure, bewuste en liefdevolle samenwerking. Het enige wat ik hoef te doen is opletten dat de woorden er goed uitkomen, want als ik in het Engels channel of erg moe ben, kan ik beter niet te ver ‘afdrijven’, dan strekken de woorden uit of moet er langer ‘gezocht worden’ naar de juiste vertaling. Voor mij voelt het verder vooral alsof ik ‘de film kijk’ van wat er gezegd wordt, wat gewoon heel fijn is 🙂 In het begin kost bewust channelen vaak energie en wordt het gevolgd door veel fysieke shifts voor de channelaar, maar na verloop van tijd krijg je er steeds meer energie van. Natuurlijk gaat het altijd om de balans. Ik hou persoonlijk bewust regelmatig dagen (of zelfs een week) waarop ik gewoon niet channel en geef so far zelden meer dan 2 sessies op een dag. De kwaliteit van deze sessies gaan voor mij ver boven de kwantiteit ervan, en voor mijn gevoel is die het hoogst als ik als facilitator ook in een optimale staat van ‘zijn’ verkeer 🙂

Heb je tips voor anderen die zouden willen beginnen met channelen?

Door in alignement te komen met je zelf – omdat je zo meer toegang krijgt tot je multidimensionale aspecten. Ik denk – om het simpel te houden – dat dit het meest effectief gebeurd door:

3f47dc8ec8a479109fec1d1b7602a5681) zoveel mogelijk ‘vol aanwezig’ te zijn in elk moment- in het hier en nu. En met die aandacht die je dan opbouwt- voor je leven in het algemeen- bewustere keuzes te gaan maken die zo goed mogelijk reflecteren naar de buitenwereld wat het is dat jij echt wilt. Dit betekent misschien wel opnieuw bekijken of je baan echt wel bij je past- en zo niet- waarom je daar dan nog bent…Wat is het dat je dan liever zou doen (?) – en hoe maak je dat nieuwe pad voor jezelf toegankelijk (?) Het hoeft niet allemaal in 1 keer en het is belangrijk er geen druk van (over)verwachtingen op te leggen (stay with the high vibes ;)) – Alles kan afgebroken worden in baby-steps. Zo begin je vanzelf meer aan ‘energie-management’ te doen. Kijk eens rustig naar hoeveel tijd je steekt in bepaalde aspecten van je leven; en wil je dat nog wel? Waar krijg je energie van en wat kost energie? Laat alles wat overbodige energie kost 1 voor 1 los, of kijk of je je benadering ernaartoe kunt aanpassen als 100% loslaten niet meteen een optie lijkt. Kijk wat dat met je doet, integreer en respecteer de emoties die daarbij komen kijken, verander geloofssystemen die niet meer werken met hulp van bijvoorbeeld inspirational teachers zoals Byron Katie of Bashar of Abraham Hicks (of wie/wat bij jou past) – deze docenten zijn niet voor niets geliefd bij zovelen. Het mooie van dit energie-management, is dat je je steeds sterker en meer ‘klaar’ zult gaan voelen voor nieuwe energiestukken van jezelf / om daarop te focussen – die te ontvangen en vervolgens te gaan channellen Iedereen kan het – in zekere zin doe je het de hele tijd (je channelt tenslotte voortdurend al een stukje van je Hoger Zelf naar je ‘kleinere zelf’ of ratio) – maar om meer van die pure informatie door te laten- moet er eerst voldoende ruimte zijn daarvoor. En dat doe je dus door die ruimte vrij te maken op alle vlakken in je leven – dit brengt rust – helderheid en vreugde, en als vanzelf meer focus om te zien wat je echt wilt – en op welke vlakken je ‘meer inspiratie/ meer liefde / meer Hoger zelf of liefdevolle gidsen’ door wilt laten

2) Door te weten dat het nooit ophoudt. Dit pad van ontdekking houdt nooit op – er is dus ook geen ‘doel’ – het gaat (echt Gezichtje met knipoog ) om de weg – en om op die weg zoveel mogelijk te leren luisteren naar je hart – naar wat je echt wilt, met respect voor anderen en in integriteit naar jezelf.

3) Door actief te werken aan innerlijke reflectie (door meditatie / circling / dagboek schrijven en herlezen / of wat voor jou werkt): je leert hierdoor je eigen gedachten onderscheiden van wat er ‘binnenkomt’.

4) Tenslotte (optioneel): door een vorm (welke dan ook) van energiewerk te gaan beoefenen, mocht je ‘andere stukken van jezelf’ (astral parts/ parallel selves/ ascended masters etc) heel bewust willen gaan channellen: dit kan enorm helpen om de ‘shift’ van energie aan te voelen wanneer die plaats vindt (in jezelf maar ook in anderen). Je oefent zo het voeling krijgen in wanneer je ‘vol’ contact hebt met je gids of wanneer dat een wat ‘waterige verbinding’ is.

Wie weet dat iemand hier vast wat mee kan. Voor iedereen met interesse in dit pad; Het belangrijkste is toch steeds te volgen wat met jou resoneert – en links te laten liggen wat dat niet doet. Iedereen is uniek – en we hebben allemaal onze eigen weg en onze eigen perceptie van de weg die bij ons past Gezichtje met knipoog <3

Tot zover de antwoorden van Wieteke waarvoor mijn grote dank. Mochten mensen na deze uitgebreide en heldere uitleg nog meer vragen hebben stel die dan vooral in de reacties!

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website van Wieteke: design4awareness.com
-) Engelstalig blog van Wieteke: How does channeling work?
-) Wieteke Koolhof verteld over haar ervaringen met ET Channeling en ET Healing
-) Interview met Beyond Medicine over ET Healing
-) Bentinho, Gigi en Brad leggen uit hoe mensen zelf contact kunnen maken hun buitenaardse en interdimensionale familieleden
-) Heldere uitleg over de kracht van de Gamma-staat van bewustzijn
-) Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tijdens channelen iets unieks gebeurd in de hersenen

Bewaren